2010-07-30
 17:03:20

BIO!

Nu så var min mor och far här en kvickis :) pappa var så snäll och diskade och plockade i ordning i köket och mamma plockade undan lite i v-rummet åt mig. <3
jag packade till lilla melwin för han ska vara hos sin farmor lite ikväll för jag, christer, anna och jonas ska på bio :)

vi ska på Trollkarlens lärling :) det ska bli spännande :) men vet inte om jag kommer klara vara iväg från min kära skatt så länge :'/ <3 men jag vet att carina tar god hand om honom :)

ska kila nu. pusshej!

2010-07-28
 17:00:49

Postat av: Sofia nilsson

Postat av: Sofia nilsson

Hej ! jag känner inte dig alls. Men jag måste bara säga, att du verkar vara en helt underbar mamma! er lilla grabb är otroligt fin! önskar er all lycka i världen till er i fortsättningen!
kramSånt här blir man så glad över att få höra :)
tack Sofia :) det var peppande att höra. :) nu fick man sig en liten extra boost. =)

2010-07-28
 15:02:21

Mjölkstockning !?!!!

Mjölkstockning är inget vidare... FY satan va ont det gör i mina kära bröst!
Helt stela me knölar i :'( och det gör ont för minsta lilla rörelse.
När Christer fumlar runt i sängen denna morgonen fick jag en armbågstackling rätt på patten. inte fair play!

ingen mjölk kommer det heller från dem.. så Melwin har fått leva på mjölkerssättning igår och idag.
feber så de ryker om mig och sjuukt ont i huvudet.. så nej, det är verkligen inget att rekomendera!


Min lilla Prins efter maten :) han gnäggar lite grann, men han brukar göra det högre ;P <3
2010-07-28
 00:03:43

Svar på kommentaren från förra inlägget.

Postat av: Stina
oj men 03-12 är det riktigt bra:S De ska ju ha mat ofta för att utvecklas...

Svar:
Ja BVC sköterskan sa att det inte gjorde något så länge han går upp i vikt vilket han gör :) men jag brukar väcka honom vid 10 tiden.
2010-07-27
 17:32:15

Melwin älskling <3

Min lilla Älskling blev av med sonden i fredags :) Lillen blev också utskriven från hemvården med eftersom han gick upp så bra i vikt utan att vi matade honom med sonden :) Nu äter han bara på bröstet och på flaska ibland. men då får han bröstmjölk med som jag pumpat ut. men jag tror det börjar ta slut me mjölk i brösten på mig :( det vill inte komma ut mer än 20ml på varje numera. innan kom det lixom hela 90ml på vardera bröst.
men det kanske bara är tillfälligt. kan ju hoppas på det. annars blire mjölkersättning för Melwin härdanefter...

Han sover så bra på nätterna i alla fall :) han brukar äta vid 00.00, 03.30 och sen sover han till 09.00 eller 12.00 på morgonen :) så nu får man sovaa ut lite vilket jag inte förväntade mig än på ett tag i alla fall :) hihi

2010-07-18
 10:49:18

Förlossningen!

Nu ligger lillen här i barnvagnsinsatsen i v-rummet :) Christer ligger och sover och jag tänkte ta mig något att äta!

Jag är så lycklig över det jag har! Det kan inte bli bättre. förutom sömnen då kanske. :P

Ont i ryggen och armar av allt bärande på Melwin :P men det får jag stå ut med. Han förbrukar ca 500 bodys på en dag och ca 50 tusen blöjjor :P

Mamma och Pappa var nyss här och tittade lite på honom :P De skulle bege sig till tjörn nu. Härligt det!

Nu ska jag nog se om jag kan sumera förlossningen och vistelsen i ett inte alltför långt blogginlägg så alla nyfikna kan läsa :)Det började med att jag hade sådana hämska värkar så jag vaknade flera ggr per natt... Tisdagen den 29/6 ringde jag till BB och de sa till mig att ta 2 alvedon innan jag skulle sova.. Det funkade hela två nätter utan värk :)

Slemproppen gick för mig onsdagen den 30/6 och det var orangerosarött (persiko färg). Då fattade jag nog att det var på g inom 3 veckor kanske.

Natten från Torsdagen till Fredagen hjälpte inte alvedonen och jag hade börjat få regelbundna värkar med 2-2,5h mellanrum.. Natten från fredag till lördag var det 1 timme mellan mina värkar..

På lördagskvällen var vi på Åsabadet och badade och grillade :) jag badade inte då för jag hade så jävla ont i magen :/:P jag rörde mig knappt alls haha :P jag hade städat och tvättat heeela dagen då för christer hade vart i mantorp :)

Natten från lördag (3/7) till söndag (4/7) var hämsk!!!
Jag sov i stort sätt ingenting... Jag hade värkar med 30-40min mellanrum och vid 5 tiden började jag få en värk sen 30 min senare en till värk sen 5 min senare ännu en värk och 30 min senare en värk och 5 min efter det ytterligare en värk och så höll det på till lunchtid då vi skulle åka och äta lunch hos Christers föräldrar vilket jag inte såg fram emot så värst mycket då det gjorde så förbannat ont :P

Då var det 20 min mellan värkarna men jag hade alltid 2 värkar varje gång med 5 min mellanrum.

När vi kom hem så bad jag Christer klocka mina värkar och då hade jag 4 värkar efter varandra med ca 4 min mellanrum.

jag la mig på sängen och tyckte synd om mig själv och några tårar kom det... :'(

Christer bad mig ringa till förlossningen för att höra med dem men jag hade ringt så många ggr de senaste dagarna så jag vågade inte ringa. Trodde de skulle tro jag var hypokondriker eller ngt och var dunder säker på att de bara skulle säga att jag skulle ta två alvedon och vila!

Efter att Christer tjatat lite på mig ringde jag och de sa att jag skulle komma in och kolla till det.

Vi trodde ju absolut inte att det var dags då så vi tänkte ju inte ta med den halvfärdigpackade förlossningsväskan. men gjorde det iaf för säkerhetsskull.

Vid 16.00 tiden när vi kom in så kom jag på att jag glömt plånboken med patientbricka, legitimation och pappret med vilken blodgrupp jag har... typiskt mig :P
Christer fick åka hem och hämta den medans jag väntade på doktor och undersöktes...

Då visade det sig att jag var 4cm öppen O_o ?

Det väntade jag mig inte riktigt.. jag fick förflytta mig till förlossningssal 8 och då kom Christer tillbaka och han blev lika chockad han av beskedet om att våran prins skulle komma då :P

Då skulle jag göra ett EKG och det mäter mina värkar/sammandragningar och bebisens hjärtljud och jag skulle trycka på en knapp när jag känner honom röra på sig/sparka..
Det fick jag sitta med i ca 1 timma för att lille plutten inte ville vakna :P han gjorde inte en rörelse så barnmorskan fick putta på honom men de hjälpte inte heller så vi fick helt enkelt vänta på att han vaknade :P

Efter ett tag blev värkarna för intensiva så jag fick lustgas då vilket underlättade lite i alla fall :)

Jag ville sitta i min älsklings knä men det tillät han mig inte göra för han var lite skrajj att vattnet skulle gå då ;P haha

Jag hade bestämt mig för att bara ha lustgas men jag ville inte gräva min egen grav så jag frågade lite snyggt när man skulle beställa epidural får att hinna få den innan det var försent om man skulle vilja ändra sig :P
Då sa hon att det skulle jag göra nu om jag skulle vilja hinna få det innan melwin skulle ut :P

Då sa jag att jag ville ha det. ja menar man kan ju faktiskt ändra sig sedan om man skulle vilja. de är ju inte så att de tvingar mig att ta det sen om jag skulle ändrat mig :P de hade ju säkert blivit sura men de skulle ju inte tvinga mig :P

kl 21.45 var jag öppen 8-9cm och då kom min räddare i nöden! Då kom narkosläkaren för att ge mig min spruta vilket jag hurrade för. Var desperat vid det tillfället... Såååå ooooont!

Bedövningen gjorde fett ont men själva sprutan kännde man inte :P jag lutade mig på christer ifall att jag skulle hoppa till..

tur jag var stilla för inte visste jag att man kunde bli förlamad av skiten :O!!! och jag visste inte heller att det skulle in en spruta som var lika lång och tjock som en flaggstång i ryggen på mig :O ??

Det tog några värkar innan sprutan hjälpte men fy satan vilken befrielse det var att få den :P
Jag kunde ligga ca 30 min och bara götta mig utan att ens känna värkarna :D hahaha ojojoj. de var gött :)

De tog vattet kl 22.23 och det va då det började trycka på så in i :O Jag kunde inte kontrollera min kropp. Den tryckte liksom på av sig själv.

ca kl 23.30 så började jag krysta. Men det kom ingen Melwin den 4 juli... Han var tvungen att vänta tills 00.07 då kom han :) den 5/7 2010 :D min älskade plutt <3

Allvarligt talat så trodde jag ett tag att jag skulle döööö :O Jag ville inte ta i så jag skulle spricka men sen gav jag upp för ja tyckte det gick för långsamt så ja tog i för kung och fosterland!

Så rätt som det var kom det ut en liten pojk därnere :P fast ska jag vara ärlig så märkte jag inte att han kom för det gjorde så ont och han skrek ju inte... Men Christer meddelade mig att han var ute :P och då la dem honom på mitt bröst och där fick han ligga medans de torkade av honom i ca 2-3 min sedan gick dem iväg med honom in te neonatal för att undersöka honom eller ngt.. Christer följde med honom medans jag skulle få ut moderkakan som kom på 3 krystningar.

Då trodde ju jag att det skulle vara över... men nej... barnmorskan fick ju panik för att jag inte kunde sluta blöda så hon tryckte ju upp hela handen i muttan på mig för att hitta var det kom ifån och jag skrek och grät att hon skulle sluta för det gjorde förbannat ont...
Men hon slutade inte!!!! Fy va arg jag var!!! Då kom en läkare för att se efter för tantfan inte kunde stoppa blödningen...
Han gillade jag för han var lite mer försiktig och körde inte in hela näven utan tog det försikting och lungt. han brusade inte upp så som tanten gjorde :)

tillslut fick de stopp på blödningen och jag hade 4 dropp påsar i mig samtidigt :P Precis efter förlossningen och allt så var jag så förbannat pissnödig så ja var tvungen att upp och stå direkt efter :P SATAN va det gjorde ont och sveeed!!!
Christer var borta i en hel timma efter allt... :( Men när han kom tillbaka fick ja hålla om min son igen :) efter 30 min tog de honom igen och la honom inne på neonatalavdelningen då han kom 4 veckor och 4 dagar förtidigt (35+3) Efter att jag tappade så mycket blod så frös jag något enormt och fick ligga under 1000 filtar för att hålla värmen..

Vi fick vi macka cider och te efter att de tog min son och sen flyttade de oss till rum 1 där vi skulle få sova resten av natten. Vid 03.30 tiden så blev jag lite bättre och bestämde mig då för att ta en dusch vilket jag trodde skulle vara skönt. Ajajaj fyfyfy va ont det gjorde :(

Helt mörbultad, slapp och svullen :( Efter det var jag tvungen att se Christers och mitt mästerverk :D :)
Han låg på mitt bröst i en fåtölj i 2 timmar innan en sköterska körde iväg mig te min säng för jag somnade me honom famnen :P Åh den känslan var obeskrivlig. Man gråter så fort man tänker på att den lilla prinsen har kommit ut från mig? Det är jag som är hans mamma? Det känns helt otroligt!! Helt underbart!

Älskar honom så mycket så jag skulle dö för honom!

Det hära var bara första natten och jag skriver la nån dag framöver om hur det var att bo alla andra 11 dagar på det stället. Pusshej <3


2010-07-16
 22:52:43

Hemkomst från neo :)

Nu har ju den lilla kommit till världen om någon missat det :P vilket jag inte tror att någon har gjort.
Han kom måndagen den 5/7 -2010 kl 00.07 vägde 2840g och var 51cm lång :)

Idag kom vi hem från Neonatal efter 12 dagars vistelse där. Grymt skönt att inte sitta där. man kännde sig som en fånge :P haha

Jag kommer skriva om hela händelsen så fort jag hämtat mig.

Nu har jag vart ute och gått i en kvart och då tystnade lillen efter att ha vart vaken och gråtit i 1,5h :'(
Hoppas han sover lite nu.

nu ska ja vila. pusshej!
2010-07-04
 11:37:40

Jag DÖÖÖR snart!

Asså fy! Denna natten var hämsk!

jag tog två alvedon som de sa att jag ska göra innan jag går och lägger mig.. Hade inga problem med att somna. men jag vaknade varje jävla timme och hade så sjuuuukt ont i mageeeen!!!
Det gör ont från navlen och ner hela vägen runt rygg och mage!!!!
Jag orkar allvarligt inte ha det såhära mer. Nu sitter jag här och kan knappt hålla mina ögon öppna samtidigt som det smärtar något enormt!!!

Det hjälper inte med att jag sover för jag vaknar lika snabbt för att det gör så satans ont!

Det kommer massamassamassa mera slem. och nu har jag inte ont var annan timme. nu har det gjort konstant ont sedan kl 04.00 imorse!

Vill bara gråta och tycka synd om mig själv. Det är fan i mig jobbigare än man tror att vara på smällen!

Man är lika osmidig som en skalbagge på rygg! Man känner sig varken fräsh eller snygg/sexig!
och smärtan är helt sinnes sjuuuk!Bilder från gårdagens visit på åsabadet!


2010-07-03
 07:46:46

Löördag!

Hej, nu sitter jag vaken här i min ensamhet...

Vaknade kl 05 nånting av att jag hade ontontont i magen min. Sedan ringde Christers klocka strax innan 07 och då blev jag klarvaken och har inte kunnat sova efter det.Christer ska med sina polare te mantorp idag så de har la åkt vid det här laget. Jag har inget intresse själv för att ge mig iväg på sådana äventyr en heldag me magen och dessutom betala för det. :P Må jag låta snål, men lägger hellre dem pengarna på något jag behöver :P

Kanske ska ge mig iväg och köpa en amningsbh? har ju bara en :/ och nappar har vi glömt köpa.

Ska tvätta hela dagen också. jag tvättade alla ljusa bebislakan och kläder igår så nu är det snart färdigt i bebisrummet :) säng och skötbord är på plats också. bara lite smågrejjer som ska på plats sen så ska ja ta kort och visa :) hihi

Man får ju inte börja tvätta förräns kl 08.00 här i huset så ja måste vänta 20 min. All tvätt ligger redan där nere för det bar jag ner igår för att slippa idag. Gör ju inget om det står därnere. Jag har ju skrivit upp mig hela dagen idag ju efter gårdagens kvällstid så ingen skulle ju vara där nere iaf.
Men av någon konstig anledning så har någon stolle satt på en tvätt med sina kläder när min sista tummlades igår?
Ja menar den är blöt nu och jag behöver tvättmaskinen så va ska jag göra? vara snäll och lägga in det i tummlaren eller lägga det i en tvättkorg? de kanske blir sura om jag tummlar det eftersom vissa är petiga med att inte tummla alla kläder för att det står på en dum lapp att man inte får?

Ajja jag lägger la ut tvätten?

Ja menar det är ju min tvätttid? Varför ska jag anpassa mig för någon annan. Nejtack!Roligt om fler gissar :D
För och efternamn + datum i kommentar :)


Jonna Larsson 11 juli
Angelica Ek 13 juli
Christer Lönn: 20 juli
Camilla Ring: 21 juli
Anna Lundberg: 22 juli
Erica Appelqvist: 23 juli
Patrik Franzén: 28 juli
Anton Larsson 29 juli
Ina Carlberg: 30 juli
Martin Blixt: 2 augusti
Sara Nilsson: 4 augusti
Jonas Sundberg: 8 augusti
Johan Appelqvist: 11 augusti
Josef Zetterberg: 13 augusti
2010-07-02
 10:56:21

Gissa datum? :)

Hejs svejs :) Inatt sov jag hur bra som helst!! hade mycket lättare att andas och alvedonen hjälpte ända tills kl 07. men då hade jag inte jätte ont heller så jag sov ända tills nu ^^ hihihi nu är jag utvilad inför förlossningen. så nu får du komma baby :) <3

Tänkte bara om någon vill gissa när bebisen kommer :P I så fall får ni skriva ert för och eftermann samt det datum ni gissar i en kommentar :) ? redan några som gissat såhära:

Jonna Larsson 11 juli
Angelica Ek 13 juli
Christer Lönn: 20 juli
Camilla Ring: 21 juli
Anna Lundberg: 22 juli
Erica Appelqvist: 23 juli
Patrik Franzén: 28 juli
Ina Carlberg: 30 juli
Martin Blixt: 2 augusti
Sara Nilsson: 4 augusti
Jonas Sundberg: 8 augusti
Johan Appelqvist: 11 augusti
Josef Zetterberg: 13 augusti


2010-07-01
 11:55:58

läs inte detta när du äter...!

Hej underbara dag..

Så hära ligger det till...   ...jag har haft väldiga magsmärtor som känns som mensverk x 3000 och inte heller kunnat sova de senaste 3 nätterna, men så igår så badade jag badkar och duschade :) mycket skönt och trevligt må jag säga!
När jaag sedan klev upp, torkade alla kropsdelar torra och smörjde in mig så började det rinna massamassamassa oranget vätskeliknande mellan bena på mig..
VAA I HELVETTE VAD DET? tänkte jag och tvättade av mig. Jag bestämde mig då för att ringa förlossningen då jag ändå skulle fråga om smärtorna..
De gav mig rådet att sätta på mig en binda och se om det kommer mer gegga mellan bena senare. och ta två alvedon innan jag skulle lägga mig i sängen för att sova. Om det då skulle komma mer gegga eller att alvedonen inte hjälpte skulle jag ringa igen.Innan jag skulle sova såg jag i mina trosor att det hade kommit massa mera gegga och nu var den inte flytande utan fast massa typ. samanhängande på någe vis... orkade inte sätta mig och prata i telefon då när ja va trött och hade ingen lust till att åka in för kontroll då heller så sent så jag väntade med att ringa tills imorse. Denna natten har jag sovit betydligt bättre. kunde sova till kl 6 innan det onda började dra igång. Då gav jag upp och satte mig vid datorn lite. Gick senare på toa för att se om det kommit ngt mer...

Ja fast nu var det vitgult. Jag ringde till förlossningen när Christer åkt till jobbet.. De sa att jag skulle komma på en undersökning/kontroll...

Då åkte jag vid halv 8 tiden och fick vänta i väntrummet i 80 min!!!!
Jag var påväg att vända om och gå men om det skulle vara ngt fel vill jag inte utsätta min bebis för det, så ja satt kvar och väntade...

När jag väl kom in så skulle jag göra ett EKG, dvs. tycka på en knapp när bebisen sparkar/rör sig och så mätte den tiden mellan sammandragningarna.

Det tog ca 15 min och sen skulle jag lämna ett urinprov och vänta i ca 20 min innan hon kom tillbaka igen. Därefter trodde jag att jag skulle få åka hem, men nej...

Jag fick flytta till ett annat rum och vänta ytterligare 15-20 min på en läkare som skulle undersöka mitt underliv. När hon gjorde det konstaterade hon att det var slemproppen som hade gått och att livmodertappen är 2cm tjock. Hon sa då att den borde vara tjockare när jag är i v 35(34+6)

Hon sa också att det är svårt att veta när den lilla ska komma men att jag ska vara beredd på att den kan komma snart men jag kan också gå hela tiden ut.

Jag fick rådet att sitta stilla och stanna hemma. Alltså hon bad mig i stort sätt ha så tråkigt som jag bara kan... :/

Fyy.. men hon sa ju att om bebisen skulle komma nu så skulle de inte stoppa förlossningen utan de skulle välkomna mitt barn ut i friska luften :)

Så varför ta det lugnt? Den kan la komma nu tycker jag. :) efter 3.5 timmar på förlossningen var jag jätte trött och jätte hungrig :P

Pappa kom förbi med en säng som vi ska ha :) han hade också med sig Fiffi så jag inte blir för ensam här. Men hon är så mesig. hon ligger och gnyr när hunden utanför skälller. xD Lilla flickan :P